Om oss

År 2003 startade Stina Karlsson det första centret i franchisekedjan Itrim med inriktning på viktminskning och träning. Detta center har hon drivit sedan dess men i augusti 2019 gick vi ur kedjan efter exakt 16 år, och 1 september 2019 öppnade vi i samma lokaler och med samma team som tidigare med namnet Empower Wellness.
Stina är Hälsopedagog från GIH (Gymnastik och Idrotts Högskolan) och åkte 1999 till San Diego i USA och tog en Master i Excersice Fysiology & Sport Psychology plus kurser i Psykologi och ett arbete som forskarassistent i ett projekt för att ändra/förbättra livsstilen för 11-16 åringar PACE med fokus på hälsosammare matvanor och motion.
Under nya varumärket Empower Wellness fortsätter vi det hälsoarbete som vi gjort sedan starten 2003, men vi vidgar kunskap och erfarenhet med kontinuerliga utbildningar och följer nya forskningsrön.

Utveckling och hög kompetens mixat med lång erfarenhet är vår specialitet, så väl som en unik och personlig träningsstudio i extra vacker miljö. Varmt välkommen till oss!

Vi som jobbar här

Stina Karlsson och är Coach-VD-ägare av Empower Wellness

Jag är Hälsopedagog från GIH och åkte 1999 till San Diego i USA och tog min Master i Excersice Fysiology & Sport Psychology plus kurser i Psykologi och arbetade som forskarassistent i ett projekt för att ändra/förbättra livsstilen för 11-16 åringar PACE. 2003 styrde jag kosan hem och startade det första Itrimcentret med inriktning på viktminskning och träning.

Jag har drivit detta sedan dess men i augusti 2019 gick vi ur kedjan efter exakt 16 år, och 1 september 2019 öppnades i samma lokaler Empower Wellness.

Under åren har jag coachat och tränat medlemmar och även hela tiden utmanat mig och teamet med vidareutbildningar inom coachning, kost och träning. Allt för att kunna erbjuda hög kompetens och erfarenhet.

Mitt företag är även ett intresse, fuskar lite i golf, men älskar att spendera tid i vårt extraboende vid havet. Nu för tiden utför jag ingen idrott men jag har tidigare ägnat mig åt tävlingsrodd både i Sverige och USA.

Det absolut bästa med mitt jobb och som gör att jag fortfarande jobbar med det jag älskar sedan 2003, är att få förtroende och möjlighet att förbättra människors liv och hälsa.

Det finns inget som går upp emot att se en person förändras till det positiva framför ögonen på dig och att få äran att vara med på den resan. DET är obetalbart och en sådan gåva.

Det roligaste är nog att inom våra expertområden behöver man vara nyfiken och uppdatera sig hela tiden vilket gör att det sällan blir tråkigt. Men får inte heller glömma hur roligt det är att jobba med ett magiskt team där vi alla har samma kall och positiva inställning. Vårt team är vår absoluta styrka och att försöka ha roligt på jobbet är viktigt.

Empower Wellness - vår historia och bakgrund

Nina Bengtsson Coach, tränare och Stresspedagog

Min största tillgång i mitt liv är min familj, jag har man och 3 barn plus 3 bonus barn. 

Om jag skulle beskriva mig själv med tre ord skulle det vara empatisk, god lyssnare och inspirerande. Under många år av mitt liv har jag levt under kronisk stress pga av ett funktionshindrat barn. Hela mitt liv har jag brunnit för hälsa och välbefinnande och kommit långt med det men år 2016 tog det stopp. Jag gick in i en lättare utmattning som gjorde att jag har fördjupat mig inom stress och vikten av återhämtning.  

Att drabbas av utmattning innebär att man alltid måste titta över sitt sätt att leva på alla plan. Det har varit ett av de mest berikande år av mitt liv som har lett till stor själv insikt och personlig utveckling. Det kräver MOD för att kunna bli frisk och VÅGA titta inåt. 

På min fritid tycker jag om att vara mycket med vänner som gärna inbegriper middagar och vandringar i naturen.  

Mitt ledord i livet är TACKSAMHET och  att bevara sin NYFIKENHET genom hela livet på sig själv och sin omgivning samt till att lära om och lära nytt. 


Benny Wikström Personlig Tränare


Adi Marie Personlig Tränare