OM OSS

År 2003 startade Stina Karlsson det första centret i franchisekedjan Itrim med inriktning på viktminskning och träning. Detta center har hon drivit sedan dess men i augusti 2019 gick vi ur kedjan efter exakt 16 år, och 1 september 2019 öppnade vi i samma lokaler och med samma team som tidigare med namnet Empower Wellness.
Stina är Hälsopedagog från GIH (Gymnastik och Idrotts Högskolan) och åkte 1999 till San Diego i USA och tog en Master i Excersice Fysiology & Sport Psychology plus kurser i Psykologi och ett arbete som forskarassistent i ett projekt för att ändra/förbättra livsstilen för 11-16 åringar PACE med fokus på hälsosammare matvanor och motion.
Under nya varumärket Empower Wellness fortsätter vi det hälsoarbete som vi gjort sedan starten 2003, men vi vidgar kunskap och erfarenhet med kontinuerliga utbildningar och följer nya forskningsrön.

Utveckling och hög kompetens mixat med lång erfarenhet är vår specialitet, så väl som en unik och personlig träningsstudio i extra vacker miljö. Varmt välkommen till oss!

Vi som jobbar här

Stina Karlsson och är Coach-VD-ägare av Empower Wellness

Jag är Hälsopedagog från GIH och åkte 1999 till San Diego i USA och tog min Master i Excersice Fysiology & Sport Psychology plus kurser i Psykologi och arbetade som forskarassistent i ett projekt för att ändra/förbättra livsstilen för 11-16 åringar PACE. 2003 styrde jag kosan hem och startade det första Itrimcentret med inriktning på viktminskning och träning.

Jag har drivit detta sedan dess men i augusti 2019 gick vi ur kedjan efter exakt 16 år, och 1 september 2019 öppnades i samma lokaler Empower Wellness.

Under åren har jag coachat och tränat medlemmar och även hela tiden utmanat mig och teamet med vidareutbildningar inom coachning, kost och träning. Allt för att kunna erbjuda hög kompetens och erfarenhet.

Mitt företag är även ett intresse, fuskar lite i golf, men älskar att spendera tid i vårt extraboende vid havet. Nu för tiden utför jag ingen idrott men jag har tidigare ägnat mig åt tävlingsrodd både i Sverige och USA.

Det absolut bästa med mitt jobb och som gör att jag fortfarande jobbar med det jag älskar sedan 2003, är att få förtroende och möjlighet att förbättra människors liv och hälsa.

Det finns inget som går upp emot att se en person förändras till det positiva framför ögonen på dig och att få äran att vara med på den resan. DET är obetalbart och en sådan gåva.

Det roligaste är nog att inom våra expertområden behöver man vara nyfiken och uppdatera sig hela tiden vilket gör att det sällan blir tråkigt. Men får inte heller glömma hur roligt det är att jobba med ett magiskt team där vi alla har samma kall och positiva inställning. Vårt team är vår absoluta styrka och att försöka ha roligt på jobbet är viktigt.

Empower Wellness - vår historia och bakgrund

Nina Bengtsson Coach, tränare och Stresspedagog

Jag är utbildad kostrådgivare, PT, Coach, Stresspedagog och Mindfulnessinstruktör. 

Jag har jobbat med att hjälpa människor till livsstilsförändringar sen 2005. 


Under stora delar av mitt liv har träning varit min livlina, att klara av att handskas med utmaningar och stora påfrestningar. Under åren har jag även insett vikten av att jobba med insidan i form av återhämtning, mental träning och medveten närvaro. 


Att ha förmånen att jobba med andra människor och vara en del i deras process till ökat välbefinnande är stort, och en uppgift med stor ödmjukhet! 

Att inte se sig själv som ett projekt, utan att hitta ett sätt att leva tror jag är ett fint förhållningsätt till oss själva. 


Benny Wikström Personlig Tränare

Benny är vår Maste PT och har jobbat med personlig träning i över 10 år. Benny är även utbildad och coachar i TPI - Titles Performing Institute- Golfträning.

Ephraïm Niemomuaka Personlig Tränare och Instruktör

Courage turns goals into passion.

Ephraiim är både PT och instruktör och sprider sin energi bland både medlemmar och kollegor. Flera års erfarenhet som instruktör märks på hans pass.

Emelie Davidsson Instruktör/tränare och reception

Emelie var tidigare heltid hos oss som tränare och coach i många år. Men nu pluggar hon till lärare och kan några timmar per vecka sprida sin träningsglädje och härliga energi bland medlemmar och kollegor även hon. Lång karriär även som fotbollstränare och fystränare för laget ger henne extra erfarenhet.